SİVAS / MERKEZ - Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencilerimiz Türkiye'nin ilk yerli ve milli blok zincirini oluşturdu.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerimiz Türkiye'nin ilk yerli ve milli blok zincirini oluşturdu.

Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, hiçbir çalışmaya bağlı olmadan Türkiye'nin sıfırdan geliştirilmiş ilk ve tek özgün blokzincir altyapısını oluşturdu. Türkiye'ye özgü, blokzincir altyapısı oluşturma düşüncesi ile yola çıkan öğrenciler, pandemi döneminde başlattıkları çalışmayı, ülke genelinde tanıştıkları ekip arkadaşları ile daha ileriye taşıdı.

Hiçbir eğitim almadan, kendilerini yazılım alanında geliştiren Cumhuriyet Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri; Gök Bora Yılmaz ve Onur Atakan Ulusoy, "Decentra Network" adını verdikleri blokzincir projesi ile ilgili Millî Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan'a bilgi verdi.

Yayın: 23.11.2022 - Güncelleme: 23.11.2022 16:19 - Görüntülenme: 626